HIIT

Het is de cardio hit van dit moment, vanwege de intensiteit


HIIT staat voor High Intensity Training Interval en is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen.


Het grootste voordeel van High Intensity Interval Training is dat het minder tijd kost, en betere resultaten oplevert dan eindeloos op de loopband, hometrainer of crosstrainer te staan.


Sommige sportscholen en fitness studio’s bieden al verschillende soorten HIIT-trainingen aan, zoals een HIIT-yoga workout of zelfs een HIIT-trampoline workout. Goed nieuws! Deze workouts zullen blijven groeien en zullen we in 2019 in steeds meer sportscholen terug zien.

Bodyweight

Bij deze manier van sporten geruik je alleen je eigen lichaamsgewicht als instrument


Het is een manier om je zogenaamde functionele kracht en krachtuithoudingsvermorgen te verbeteren. Squads en push-ups zijn onder andere oefeningen die erbij behoren. Daarnaast bepaal je zelf hoe zwaar de oefeningen worden. 

Wearable-technology

Een fitnesstrend voor 2019 is wearable-technologie


Wearables; de draagbare intelligente apparaten die we aan ons lichaam kunnen dragen of meenemen. Denk aan smartwatches, fitness trackers maar ook een smartphone die je stappen telt.


Komend jaar staat deze trend op nummer één omdat wearables steeds nauwkeuriger worden in het meten. 

Barre

Doutzen Kroes en Natalie Portman hebben

de nieuwe sporttrend omarmt: de barre work-out 


Barre is een dans workout geïnspireerd op de danskunst ballet. Zoals de naam al doet vermoeden, is de balletbarre de factor bij deze work-out. Met de bewegingen die je vervolgens op muziek maakt, train je je hele lichaam. Het moet je spieren versterken en verlengen, ideaal voor iedereen die niet alleen strakker maar ook sterker wil worden.

Werk en workouts gaan samen

Geen tijd is geen smoes meer


In 2019 zal je steeds meer werkplekken met een fitnessruimte tegen komen. Of sportscholen die een ruimte hebben waar gewerkt kan worden. Hierdoor is het mogelijk om een fitness klasje tussen je meetings te plannen, ideaal toch?

Workouts op maat

2019 is all about gepersonaliseerde workouts en trainingsschema’s


Ook al is een personal trainer veel duurder dan je normale abonnement bij de plaatselijke sportschool, het is het voor veel mensen toch waard. Beter begrijpen hoe jouw lichaam in elkaar zit en welke oefeningen werken voor jou is een must!

Mindfullness trainen

Mindful running had al een momentje in 2018, vooral toen Headspace en Nike samen guided runs creëerden.


Hier gaan we in 2019 meer van zien! Volgens McCall gaan wij meditatie in veel workouts terug zien. Het trainen van gedachten wordt normaler in de fitnesswereld en in 2019 zullen de meditatie-apps voor op je telefoon enorm gaan groeien.